top of page

Kattenkamers

Kattenhotel Vechtzicht heeft 3 kattenkamers. De kamers zijn allemaal in huiskamersfeer ingericht met veel lig -en verstopplekjes. Ze hebben allemaal een bos aan één wand waarin de katten kunnen klimmen en klauteren en lekker kunnen luieren hoog in een boom. Op de vensterbanken kunnen ze door de ramen heerlijk over het weiland kijken. Er valt altijd wel iets te zien in het weiland. Voor de hygiëne zijn de kamers voorzien van vloerverwarming, bijkomend voordeel is dat de katten het erg fijn vinden om op te liggen.


 Buitenverblijf 

Aan elke kattenkamer grenst een buitenverblijf. De katten kunnen zelf kiezen of ze naar buiten willen door middel van kattenluiken of de deur die op een kier kan worden gezet. Het buitenverblijf is overdekt, de katten kunnen dan ook met slecht weer naar buiten om even een frisse neus te halen. In het buitenverblijf zijn ook allerlei mandjes waar ze lekker in kunnen slapen in het zonnetje of in de boom kunnen klauteren en naar het weiland kunnen turen.

 Thuisgevoel 

In Kattenhotel Vechtzicht huisvesten wij katten zoals ze dat thuis ook gewend zijn en liefst nog een beetje fijner. Ze mogen vrij rondlopen door de kamer en worden niet opgesloten in een hokje. Ook niet 's nachts als ze het meest actief zijn.


Ze kunnen klauteren, slapen en snoezen op hun favoriete plekjes. Zo houden ze hun eigen ritme en ervaren ze zo min mogelijk stress tijdens hun verblijf. Goed voor de conditie en gezondheid van uw kat. De katten mogen eten en drinken waar en wanneer ze willen. Verspreid in de kattenkamers staan silo’s met verschillende smaken voer van Royal Canin en bakjes met vers water. 

 Veiligheid 
Kattenhotel Vechtzicht is in zijn geheel voorzien van glazen wanden, zo kunnen de katten ons goed zien en wij kunnen op hun letten of ze goed eten, drinken of op de kattenbak gaan. Twijfelen wij aan een kat dan kunnen wij de beelden terug kijken die de camera in de kattenkamer maakt. Als wij dat constateren ondernemen wij direct actie.

20072021-01.jpg

Quarantaine

In het geval dat wij het niet vertrouwen zullen wij contact opnemen met een dierenarts. Om zieke dieren de juiste aandacht, medicijnen en rust te geven hebben wij een quarantaine ruimte.

 

Zo beschermen wij de zieke kat maar ook de andere gasten in Kattenhotel Vechtzicht. Het allerbeste voor de zieke kat is het om lekker naar huis te kunnen en daar uit te zieken in de eigen vertrouwde omgeving. Wij zullen u dan ook vragen een back-up te hebben die uw zieke kat op kan halen.

Ondanks een schoon en goed geventileerd kattenhotel, waarbij alle gasten de nodige inentingen hebben gehad, voorkomt dit niet voor 100% dat uw kat de niesziekte of iets anders op kan lopen.


De entingen zijn te vergelijken met de griepprik voor mensen. De griepprik zorgt ervoor dat de kans dat je griep krijgt sterk wordt verminderd, de kans dat je de griep krijgt is nog wel aanwezig. Mocht het zo zijn dat uw kat toch ziek wordt, dan zullen wij altijd contact met u opnemen. 

logo-v3-05.png
bottom of page